Hacking Build your own dongle (Research and development thread)

PsychoRabbit

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 25, 2016
Messages
50
Trophies
0
Age
33
XP
390
Country
Argentina

But that's using a USB host shield. The ESP8266 alone does not have usb host capability.
But as I said before, you can make an implementation of vhost. You can read more at https://github.com/cnlohr/espusb

Using a esp8266+usb host shield I think it will be bulky and is preferable to buy a M0 trinket with SAMD21G18, is cheaper and smaller.
 

Poketrekker

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 3, 2016
Messages
28
Trophies
0
Age
35
XP
285
Country

carney

Member
Newcomer
Joined
Jun 6, 2018
Messages
5
Trophies
0
Age
45
XP
103
Country
China
first try to updata form the webside. I try lot of 5350,just some of them work.
second , use a ttl to up load my bin. used the TFTP.
I follow the readme buliding the firmware for WR720N router.But when router connect the NS that nothing happened,the screen is black.
May i contact you for some help.thank you!

This is lede system log:
`Tue Jun 19 12:27:29 2018 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up
Tue Jun 19 12:27:31 2018 kern.info kernel: [ 126.439156] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Tue Jun 19 12:31:24 2018 kern.info kernel: [ 359.069087] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform`
This is console info:
`root@LEDE:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0955:7321 NVIDIA Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub`

--------------------- MERGED ---------------------------

You said you had Openwrt running on it before, what version etc. did you use?
thank you for share the code.
I follow the readme buliding the firmware for WR720N router.In the menuconfig I also check uhci ohci usb2 usb3 module support,but when router connect the NS that nothing happened,the screen is black.
Could you help me,how can i do for this,thank you!

This is lede system log:
`Tue Jun 19 12:27:29 2018 daemon.notice netifd: Network device 'wlan0' link is up
Tue Jun 19 12:27:31 2018 kern.info kernel: [ 126.439156] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
Tue Jun 19 12:31:24 2018 kern.info kernel: [ 359.069087] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-platform`
This is console info:
`root@LEDE:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0955:7321 NVIDIA Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub`
 

Joxley192

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Feb 22, 2018
Messages
76
Trophies
0
Age
39
XP
340
Country
United Kingdom
Am trying to get this running on my trinket but i keep on getting a error saying it cant find my trinket m0 but and its in bootrom mode cause it got the two green lights and one red light

Using windows 7 with drivers instslled and am using a sync cable
 
Last edited by Joxley192,

NoNoNeko

Well-Known Member
Member
Joined
Feb 21, 2015
Messages
332
Trophies
0
Age
23
Location
Hyrule
XP
1,445
Country
United States
Okay so if I were to buy an M0 and then one of these cables would I have everything to make a dongle? I don't care about having a battery or anything like that so would this draw power from the switch and be able to send the payload? I also would buy one of those router things instead but I want one that I know will work so I'm not out $15 for some old 3G router. I've never done anything like this besides messing with my Raspberry Pi so sorry if this is a stupid question xD
 

PsychoRabbit

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 25, 2016
Messages
50
Trophies
0
Age
33
XP
390
Country
Argentina
Okay so if I were to buy an M0 and then one of these cables would I have everything to make a dongle? I don't care about having a battery or anything like that so would this draw power from the switch and be able to send the payload? I also would buy one of those router things instead but I want one that I know will work so I'm not out $15 for some old 3G router. I've never done anything like this besides messing with my Raspberry Pi so sorry if this is a stupid question xD

You can't draw power from the switch, so you will need a battery or a way to inyect power.
M0 + little battery + otg cable there you go.
This is mine:

q3RVCza.jpg
 
  • Like
Reactions: NoNoNeko and carney

sweetlilmre

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 15, 2010
Messages
43
Trophies
0
XP
440
Country
Am trying to get this running on my trinket but i keep on getting a error saying it cant find my trinket m0 but and its in bootrom mode cause it got the two green lights and one red light

Using windows 7 with drivers instslled and am using a sync cable
Try double clicking the reset button. You should get one throbbing red led after that and should see the trinket as a flash drive.
 

sweetlilmre

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 15, 2010
Messages
43
Trophies
0
XP
440
Country
Can anyone else with a trinket setup confirm that commenting the call to serialPrintHex() causes the transmission of the exploit to fail?

I'm modifying the code for a minimalist trinket + sd solution and removing the call is causing an inexplicable failure. Weird.

-(e)
 

Sodapopcan

Member
Newcomer
Joined
Jan 3, 2018
Messages
19
Trophies
0
Age
30
XP
96
Country
United States
Crazy question because I ordered the trinket without a battery. Would it be possible for a small solar cell to power the device enough to run the payload?
 

Wovelon

New Member
Newbie
Joined
Jun 22, 2018
Messages
3
Trophies
0
Age
51
XP
405
Country
Austria
Here is my fork of atlas44' sam-fusee-launcher - I added support for Adafuit M0 Adalogger to load payloads from MicroSD card and optionally to connect an OLED-display with buttons to switch between payloads:
github . com /Wovelon/sam-fusee-launcher
(Sorry, cannot post a working link...)
 
  • Like
Reactions: leorod199

Sodapopcan

Member
Newcomer
Joined
Jan 3, 2018
Messages
19
Trophies
0
Age
30
XP
96
Country
United States
Here is my fork of atlas44' sam-fusee-launcher - I added support for Adafuit M0 Adalogger to load payloads from MicroSD card and optionally to connect an OLED-display with buttons to switch between payloads:
github . com /Wovelon/sam-fusee-launcher
(Sorry, cannot post a working link...)

What oled display are you using for this?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • S @ salazarcosplay:
    i the protagonist
  • S @ salazarcosplay:
    human, robot, cyborg
  • S @ salazarcosplay:
    human with cyborg enhancements
  • S @ salazarcosplay:
    or like terminatior
  • S @ salazarcosplay:
    with living tissue
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    @Xdqwerty there is health behaviour you can add to your character, then to use a health bar is lil more complicated, google n watch a few tutorial video on it, be too hard to explain here.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, the character has the health behavior
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I know you have to create a health and health max variable. Then there is a calculation you use in code to subtract width size of the health bar. Google few vids.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, the "greenflatbar" is one of the preset health bars btw
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Yea you can use any bar/sprite. It will just change the width. Ok good luck and have fun. I'm off to go shoot some pool at the bar. Talk to you later.
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, why does the health behavior exist if you can just use a variable?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    and nope the number still doesnt change
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    ok im gonna make my own asset
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    nvm i think i fixed it
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, I fixed it
    +1
  • S @ salazarcosplay:
    how are you\
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @salazarcosplay, we just talked like 2 hours ago
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I had the Goodyear blimp fly real low right over my house this morning, was weird out of nowhere looking up and seeing it that close up. Memorial golf tourney going on by me in Dublin Ohio and its there.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, i tried the gdevelop mobile app and theres a event limit and you have to pay to add more events
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I never used the mobile or online versions, just the pc version.
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @BigOnYa, i only use the online version
    +1
    Xdqwerty @ Xdqwerty: @BigOnYa, i only use the online version +1