Homebrew [Q] How do I use Visual Studio?

VegaRoXas

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 29, 2015
Messages
290
Trophies
0
XP
378
Country
Gambia, The
So I want to create homebrew with Visual Studio. But how do I do this? Using notepad++ isn't that nice imo.

Please help :3
 

VegaRoXas

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 29, 2015
Messages
290
Trophies
0
XP
378
Country
Gambia, The
Of course just open a new project and get coding. Then enjoy. ;)
Maybe you don't understand my question. Or I don't understand your answer lol.
I want to fully use the capabilities VS has, for example IntelliSense etc. But I already struggle at adding ctrulib to my project. I already set up devkitARM and so on, so I wanna use the makefile in Visual Studio. With VS this would be so much nicer.
 

laramie

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 15, 2014
Messages
911
Trophies
0
XP
1,387
Country
United States
Maybe you don't understand my question. Or I don't understand your answer lol.
I want to fully use the capabilities VS has, for example IntelliSense etc. But I already struggle at adding ctrulib to my project. I already set up devkitARM and so on, so I wanna use the makefile in Visual Studio. With VS this would be so much nicer.
You can make the makefile, however it's just going to be code just like if you made a new text document and added the exact same code then renamed it just makefile with no extension. You can't "compile" a makefile because you don't compile one you just type it up is all. It's like a shortcut instead of typing out every command...
 

VegaRoXas

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 29, 2015
Messages
290
Trophies
0
XP
378
Country
Gambia, The
You can make the makefile, however it's just going to be code just like if you made a new text document and added the exact same code then renamed it just makefile with no extension. You can't "compile" a makefile because you don't compile one you just type it up is all. It's like a shortcut instead of typing out every command...
Well I wrongly expressed myself. Sorry xD
gyJz2ao.png

There are errors everywhere. Of course it is because VS does not find the ctrulib header files I think. I want VS to recognize them, and make me use features like Code Completion (IntelliSense).
 

laramie

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 15, 2014
Messages
911
Trophies
0
XP
1,387
Country
United States
Well I wrongly expressed myself. Sorry xD
gyJz2ao.png

There are errors everywhere. Of course it is because VS does not find the ctrulib header files I think. I want VS to recognize them, and make me use features like Code Completion (IntelliSense).
Well did you add the ctrlib to the VS lib in the settings?
 

benjymous

Member
Newcomer
Joined
Feb 26, 2015
Messages
14
Trophies
0
Age
45
XP
103
Country
As far as compiling goes, just create a 'Makefile project' when you set up your VS project, and set the build command to be 'make' - this will run the DevkitPro make command and build your makefile, assuming it's at the root of your project.

I'm in the middle of trying to get VS2015 usable too - I'll report back if I make any more progress.
 

elhobbs

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
1,044
Trophies
1
XP
3,035
Country
United States
You can take a look at the solution for prboom3ds on github. It has a visual studio build setup with the proper make and intellisense settings. Iirc it is mostly in the nmake tab in the project settings. You need to point it at the devkitpro directories and add a few defines. It also pipes the output from make through sed so that the output window works.
 
  • Like
Reactions: benjymous

elhobbs

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 28, 2008
Messages
1,044
Trophies
1
XP
3,035
Country
United States
Well I wrongly expressed myself. Sorry xD
gyJz2ao.png

There are errors everywhere. Of course it is because VS does not find the ctrulib header files I think. I want VS to recognize them, and make me use features like Code Completion (IntelliSense).
Visual studio handles the intellisense differently then say right-clicking a header file and selecting open-in this situation it looks at the the solution paths (which are different then the intellisense paths). Essentially you need to remove most but not all of the default paths from most places.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    They should've just made it a movie at 50 minutes
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    No from Paramount Plus or whatever it is
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Psi now has access to every streaming and cable channel out
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Eh I'd rather just download and delete is it already up on paramount?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Yeah it's on now
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @Psionic Roshambo, why are most new south park episodes half hour specials?
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    @Psionic Roshambo, let me get a Netflix account I've always been nice to you
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I made a honey pepper glazed turkey breast for dinner turned out pretty bomb
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    We can Netflix and chill
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Nvm not half hour, but hour long
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    Normal south park episodes are already half hour
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Got 2 free Xumo boxes they work pretty good
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I'm happy to get anything most series don't make it pass 6 seasons
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Except Stars and Encore those are being a bitch lol
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I may consider that onn pro box finally a media box with type A ;O
    +1
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @K3Nv2, cuz the companies don't want em to
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    No it's revenue and demand south park could argue has a bigger audience than family guy about the same
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Family guy is worth 300mill south parks worth 1Bill according to the interwebs
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    @K3Nv2, probably cuz family guy is more disliked compared to south park
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    It just does the same formula south park can press buttons without going overboard
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    And bc most of the family guy budget is spent on the voice actors rather than on the animation
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Southpark could spend 30k on a animated dick and people would laugh at it
    +2
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    lol one prescription to Lizzo
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    who is lizzo?
  • Xdqwerty @ Xdqwerty:
    yawn
    Xdqwerty @ Xdqwerty: yawn